150 g morčacieho mäsa
50 g čerstvého listového špenátu (2 hrste)
10 g repkového oleja (1 polievková lyžica)
10 g čerstvej petržlenovej vňate (1 polievková lyžica)
štipka soli
štipka čierneho korenia
60 g 12% kyslej smotany (2 polievkové lyžice)
150 g zemiakov
Zemiaky uvaríme v šupke a aj so šupkou ich pokrájame na hrubšie plátky.
Špenát sparíme v sitku vriacou vodou (napríklad z rýchlovarnej kanvice) a ihneď schladíme studenou tečúcou vodou (špenátu zostane krásne zelená farba).
Morčacie mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a orestujeme na repkovom oleji domäkka.
Zemiaky, špenát a morčacie kocky v hrnci zľahka premiešame s kyslou smotanou, dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.
1 porcia | doba prípravy 45 minút | 2008 kJ / 480 kcal
Vhodné pre deti, zdroj bielkovín, vhodné pre diabetikov, bez lepku, nízky glykemický index