4 ks portobello šampiňónov
1 balenie mozzarelly light alebo cherry mozzarelly
1 zväzok rozmarínu
olivový olej
balsamiko alebo balsamiko redukcia
6 ks sušených paradajok
250 g cherry paradajok
soľ
korenie
3 strúčiky cesnaku
Šampiňóny utrieme kuchynskou utierkou, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme okoreníme a do každého kúsku vložíme na menšie kúsky nakrájané sušené paradajky. Paradajky posypeme nasekaným rozmarínom a prikryjeme guľôčkami mozzarelly. Vložíme do zapekacej misky a pečieme v rúre predhriatej na 200 ° C asi 25 - 35 minút.
Omáčku z paradajok vytvoríme tak, že si na olivovom oleji rýchlo osmažíme na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme rozpolené cherry paradajky. Všetko prehrejeme a osolíme, okoreníme a dochutíme balsamikom podľa chuti.
Zapečený šampiňón, servírujeme preliaty omáčkou z cherry paradajok, ozdobený lístkami čerstvej mäty. Pre ešte lepšiu chuť môžeme pokvapkať olivovým olejom.
4 porcie | doba prípravy 30 minút | 552 kJ / 132 kcal