Krémový zapečený karfiol

Týmto receptom potešíte snáď všetkých členov rodiny a navyše nestrávite v kuchyni príliš veľa času. Zapečený karfiol je vhodný ako na obed, tak i na večeru. Vďaka nízkemu množstvo sacharidov je recept vhodný najmä pri nízkosacharidovej stravovanie.

Suroviny

1200 g karfiolu (cca 1 a pol kusu)
320 ml 12% smotany
120 g žervé
160 g 30% eidamu
60 g kvalitnej chudej slaniny
250 g cherry paradajok
20 g dijonskej horčice
1 PL masla
štipka soli
štipka čierneho korenia

4
porcie
obtiažnosť
1982 kJ / porcia

Postup

Do veľkého hrnca dáme vodu, osolíme a keď začne vrieť, pridáme očistené ružičky karfiolu. Povaríme cca 5 minút, scedíme a odložíme na chvíľu bokom.

V malom hrnčeku privedieme k varu smotanu a necháme ju 5 minút prebublať. Zložíme zo sporáka, pridáme krémový syr, horčicu, ½ strúhaného syra a poriadne zamiešame. Dochutíme korením a soľou.

Na panvici do chrumkava osmažíme nakrájanú slaninu, pridáme pokrájané paradajky a zmes krátko prehrejeme.

Tukom vymažeme zapekaciu misku, do ktorej poukladáme uvarený karfiol a slaninu s paradajkami. Všetko zalejeme syrovou zmesou, posypeme zvyškom syra a zapečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 ° C cca 20 minút.

4 porcie | doba prípravy 25 minút | 1982 kJ / 474 kcal

Zdroj bielkovín a vlákniny

Tuky
31,0 g
Sacharidy
22,0 g
Bielkoviny
27,0 g
Vláknina
10,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Slaný cuketový koláč bez múky
2
porcie
obtiažnosť
1650 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Palacinky s krémovým špenátom
1
porcia
obtiažnosť
2006 kJ / porcia

Vaše premeny

Dagmar Pflegerová

Ako hovorím známym a príbuzným: jem všetko, ale v inom zložení a iné veľkosti porcií

Richard Pardek

Ak chcete schudnúť a nie donekonečna chudnúť

Marcela Mikušová

V spolupráci s klinikou budem naďalej pokračovať k dosiahnutiu svojej vysnívanej hmotnosti