Pečené batáty s cottage cheese a salsou

Suroviny

150 g batátov (alebo zemiakov)
180 g cottage cheese (prírodný)
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
5 PL olivového oleja
200 g cherry paradajok
50 g jemne nakrájanej šalotky
3 PL vínneho octu
1/2 zväzku jemne sekaného čerstvého koriandra
1 PL agávového sirupu
2 strúčiky drveného cesnaku

4
porcie
obtiažnosť
705 kJ / porcia

Postup

Batáty (zemiaky) čiastočne uvaríme v šupke a dopečieme v rúre.

Z olivového oleja, šalotky, octu, koriandra, agávového sirupu a cesnaku pripravíme hustú salsu, do ktorej zľahka vmiešame paradajky nakrájané na osminky.

Zemiaky plníme cottage cheesom a podávame preliate salsou.
 

4 porcie | doba prípravy 45 minút | 705 kJ / 168 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Karbonátky s ratatouille
1
porcia
obtiažnosť
1714 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Tekvicové placky so salsou
1
porcia
obtiažnosť
1483 kJ / porcia

Vaše premeny

Eva Grambličková

Som na seba veľmi pyšná

Jaroslav Koťátko

Mojou motiváciou bola zmena stravovacích návykov

Dagmar Pflegerová

Ako hovorím známym a príbuzným: jem všetko, ale v inom zložení a iné veľkosti porcií