1 PL olivového oleja
30 g červenej cibule
120 g morčacích pŕs
5 g karí pasty
100 ml kokosového mlieka
125 g baby špenátu
100 g červenej papriky
25 g limetky na ozdobu
10 g čerstvého koriandra na ozdobu
V hlbokej panvici (ideálne wok) rozpálime olej a približne 2 minúty na ňom orestujeme na mesiačiky nakrájanú cibuľu. Potom pridáme karí pastu a ešte cca pol minúty restujeme.
Na panvicu vložíme na pásiky nakrájanú papriku, krátko premiešame a zalejeme kokosovým mliekom.
Pridáme na rezance nakrájané umyté a osušené morčacie mäso a podľa potreby dolejeme vodou tak, aby bolo úplne ponorené. Zmes necháme vrieť na miernom ohni 15 minút, potom pridáme špenát a necháme variť ešte 3 minúty.
Kari podávame v miske ozdobené rezom limetky a čerstvým nasekaným koriandrom.
1 porcia | doba prípravy 30 minút | 1982 kJ / 474 kcal
Zdroj bielkovín, vhodné pre športovcov