100 g kvalitnej šunky
130 g Eidamu
130 g quinoy
150 g cukety
1/2 cibule
4 vajcia (bio, domáce)
petržlenová vňať
štipka himalájskej soli
štipka čierneho korenia
Slané muffiny sa bežne robia z bielej múky, ktorá je pre organizmus zaťažujúca. My sme použili quinou, ktorá sa považuje za "superpotravinu". Pripomína obilninu, ale jedná sa o tzv. pseudoobilovinu. Má množstvo výhod - je bezlepková, výživná, málo kalorická a ľahko stráviteľná. Je výborných zdrojom rastlinných bielkovín. A navyše je chuťovo vynikajúca.
Quinou najprv sparte a potom uvarte ako ryžu.
Po uvarení zlejte všetku prebytočnú vodu.
Syr a cuketu nastrúhajte nahrubo.
Šunku, cibuľu a petržlenovú vňať nakrájajte na malé kúsky.
Všetko zmiešajte, pridajte vajíčka, soľ, korenie a zmiešajte.
Vložte do formy na muffiny a pečte na 180 stupňov približne 40-45 minút.
Podávajte s listovým šalátom, pokvapkaným olivovým olejom a citrónovou šťavou.
15 porcií | doba prípravy 60 minút | 420 kJ / 100 kcal