Kuracie stehno, dusená kapusta a opečené zemiaky

Kyslá kapusta je výborným zdrojom vitamínu C, vitamínov skupiny B a minerálnych látok, ďalej podporuje funkciu čriev a vylučovanie toxických látok. Klasickú kombináciu kuracieho mäsa a pečených zemiakov nám práve kapusta príjemne oživí.

Suroviny

4 ks kuracích stehien
1 miska kyslej kapusty
1 stredne veľká cibuľa
2 menšie jablká
1 miska zemiakov
4 čajové lyžičky olivového oleja
štipka mletej rasce
štipka soli

4
porcie
obtiažnosť
1920 kJ / porcia

Postup

Osolené kuracie stehná upečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C dozlatista.

Medzitým podusíme kapustu s cibuľou a strúhaným jablkom.

Zemiaky si nakrájame na rovnako veľké, asi 5 mm široké kolieska a pokvapkáme olejom. Vyskladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pridáme rascu a soľ a dáme piecť do rúry na 240 °C.

 

 

4 porcie | doba prípravy 60 minút | 1920 kJ / 459 kcal

Vhodné pre športovcov, zdroj bielkovín, zdroj vlákniny

Tuky
17,0 g
Sacharidy
49,0 g
Bielkoviny
26,0 g
Vláknina
8,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Morčacie prsia na hubách s varenými batátmi
4
porcie
obtiažnosť
1575 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Kuracie závitky s pohánkou
4
porcie
obtiažnosť
1993 kJ / porcia

Vaše premeny

Svetluša Gaborová

Úpravou stravy k odbúraniu zdravotných problémov

Richard Pardek

Ak chcete schudnúť a nie donekonečna chudnúť

Oľga Kocianová

Dozvedela som sa o Vás od brata, ktorý s Vašou pomocou schudol 30 kg.