2 lyžice masla
1 cibuľa pokrájaná nadrobno
1 dcl suchého bieleho vína
asi 1 l zeleninového vývaru
300 g ryže arborio
800 g tekvice, očistenej, vydlabanej a nakrájanej na kocky
60 g parmezánu
korenie
soľ
Cibuľku orestujeme na masle domäkka, dávame pozor, aby nezhnedla. Akonáhle je cibuľka mäkká, nasypeme na ňu ryžu, zľahka premiešame a podlejeme vínom. Pomaly prilievame vývar. Keď už to vyzerá, že ryža je takmer hotová, pridáme tekvicu a zalejeme vodou (asi centimeter nad úroveň tekvice). Vodu necháme vyvariť, aby sa tekvica uvarila domäkka, zhruba 10-15 minút. Nakoniec vmiešame parmezán, ochutnáme a v prípade potreby dosolíme a okoreníme.
Niečo navyše: Podávame zaliate tekvicovým olejom, s hoblinami parmezánu a morčacím steakom alebo bravčovou panenkou.
6 porcií | doba prípravy 45 minút | 1938 kJ / 463 kcal