90 g pstruha dúhového
60 g šalotky
50 ml suchého červeného vína
10 ml olivového oleja
štipka soli
štipka čierneho korenia
štipka chilli vločiek
50 g poľnej
60 g hnedej ryže
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.
V hrnci zohrejeme víno, pridáme šalotku nakrájanú na štvrtky a varíme na miernom plameni, kým cibuľa nezmäkne. Až sa množstvo vína zredukuje cca na polovicu, pridáme polovicu oleja, chilli vločky, soľ a korenie a ešte krátko povaríme.
Pstruha opláchneme a osušíme, osolíme, okoreníme a na zvyšku oleja opečieme na panvici z oboch strán dozlatista. Podávame s vínnou omáčkou so šalotkami, ryžou a šalátom z poľníčka.
Poľníček môžeme jesť len tak alebo ho ľahko ochutíme pár kvapkami citrónovej šťavy, soľou a korením.
1 porcia | doba prípravy 30 minút | 2066 kJ / 494 kcal
Zdroj bielkovín, nízky glykemický index, vhodné pre športovcov