320 g kuracích pŕs
50 g jarnej cibuľky
110 g mrkvy (1 väčší kus)
60 g petržlenu (1 ks)
90 g červenej kápie
60 g žltej kápie
60 g zeleru
200 g cukety
2 lyžice olivového oleja
230 g Bio celozrnného kuskusu (1 hrnček)
čerstvá petržlenová vňať
soľ, korenie, červená sladká paprik
Zeleninu si očistíme a nakrájame. Mrkvu, petržlen a cuketu na polkolieska, zeler a papriky na prúžky a jarnú cibuľku na kolieska. Kuskus dáme do hrnca a zalejeme vriacou vodou v pomere 1: 2 (kuskus: voda). Bez varenia ho necháme v hrnci priklopený pokrievkou cca 10 minút.
Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme jarnú cibuľku a zľahka ju opečieme. Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Pridáme k cibuľke a opečieme ho zo všetkých strán. Osolíme, okoreníme a posypeme trochou červenej papriky. Pridáme zeleninu a všetko spolu podusíme cca 10 - 15 minút, až budú mäso aj zelenina mäkké.
Do panvice k hotovému mäsu a zelenine pridáme uvarený kuskus, premiešame a spoločne ešte chvíľku prehrejeme.
Nakoniec vmiešame nasekanú čerstvú petržlenovú vňať.
4 porcie | doba prípravy 30 minút | 1458 kJ / 348 kcal