6 PL ghí
700 g hovädzieho mäsa (najlepšie hovädzia sviečková)
1 stredná cibuľa
350 g šampiňónov
štipka čierneho korenia
štipka soli
štipka sladkej papriky
300 ml 12% smotany
4 ČL dijonskej horčice
4 ČL citrónovej šťavy
1 ČL čerstvej petržlenovej vňate
350 g hlávkovej kapusty
Vo veľkej panvici necháme rozpustiť 2 polievkové lyžice ghí, na ktorom krátko orestujeme mäso nakrájané na rezančeky. Potom ho vysypeme do misky a odložíme bokom.
Do rovnakej panvice znova pridáme 1 polievkovú lyžicu ghí, orestujeme cibuľku s pokrájanými hubami, pridáme soľ, čierne korenie, papriku, zalejeme smotanou a necháme 5 minút prevariť. Keď nám omáčka trochu zhustne, vmiešame mäso, horčicu a necháme prehriať. Nakoniec pridáme aj citrónovú šťavu a bylinky.
Na panvici rozpustíme zvyšok ghí, pridáme nastrúhanú kapustu a restujeme, kým nezmäkne. Dochutíme soľou a čiernym korením. Podávame spoločne s mäsovou zmesou.
4 porcie | doba prípravy 30 minút | 2139 kJ / 511 kcal
Vhodné pre celú rodinu, zdroj bielkovín