Stroganoff na maslovej kapuste

Pokiaľ ste milovníkmi mäsa, húb, chutných omáčok a zároveň uprednostňujete recepty, ktoré nezaberú príliš času a nie sú nijako zložité, potom je Stroganoff jedlo práve pre vás. Hovädzie mäso je cenným zdrojom komplexných bielkovín, dobre využiteľného železa, zinku a vitamínov skupiny B. Hlávková kapusta je zase právom považovaná za superpotravinu vďaka svojmu vysokému obsahu antioxidantov a minerálnych látok.

Suroviny

6 PL ghí
700 g hovädzieho mäsa (najlepšie hovädzia sviečková)
1 stredná cibuľa
350 g šampiňónov
štipka čierneho korenia
štipka soli
štipka sladkej papriky
300 ml 12% smotany
4 ČL dijonskej horčice
4 ČL citrónovej šťavy
1 ČL čerstvej petržlenovej vňate
350 g hlávkovej kapusty

4
porcie
obtiažnosť
2139 kJ / porcia

Postup

Vo veľkej panvici necháme rozpustiť 2 polievkové lyžice ghí, na ktorom krátko orestujeme mäso nakrájané na rezančeky. Potom ho vysypeme do misky a odložíme bokom.

Do rovnakej panvice znova pridáme 1 polievkovú lyžicu ghí, orestujeme cibuľku s pokrájanými hubami, pridáme soľ, čierne korenie, papriku, zalejeme smotanou a necháme 5 minút prevariť. Keď nám omáčka trochu zhustne, vmiešame mäso, horčicu a necháme prehriať. Nakoniec pridáme aj citrónovú šťavu a bylinky.

Na panvici rozpustíme zvyšok ghí, pridáme nastrúhanú kapustu a restujeme, kým nezmäkne. Dochutíme soľou a čiernym korením. Podávame spoločne s mäsovou zmesou.

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 2139 kJ / 511 kcal

Vhodné pre celú rodinu, zdroj bielkovín

Tuky
36,3 g
Sacharidy
18,0 g
Bielkoviny
42,1 g
Vláknina
4,5 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Lahodné tvarohové guľky s čučoriedkovou omáčkou
5
porcií
obtiažnosť
1200 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Zapečená cuketa s kozím syrom a pšenom
2
porcie
obtiažnosť
1763 kJ / porcia

Vaše premeny

Jana Pekarová

Som veľmi spokojná, pretože som schudla a aj zdravotne sa cítim lepšie

Peter Javor

Cesta bola tŕnistá, ale výsledok perfektný

Jana Nováková

Život sa mi zmenil od základov