200 g pohánkovej múky
štipka kypriaceho prášku
500 ml mlieka
2 vajcia
štipka soli
2 lyžice nasekanej pažítky
2 lyžice masla - ghí
1 strúčik drveného cesnaku
250 g tvarohu (polotučný)
4 lyžice ricotty
hrsť nasekaných byliniek (majoránka, petržlenová vňať, bazalka)
soľ
korenie
repkový olej
citrónová šťava (asi 2 čajové lyžičky)
Vo väčšej miske zmiešame múku, kypriaci prášok, vajcia, mlieko a štipku soli. Šľaháme ručne metličkou, kým nám nevznikne hladké cesto. Necháme pol hodiny "odpočívať", najlepšie v chladničke.
Medzitým si na hlbšej panvici speníme maslo a drvený cesnak. Len krátko, aby začal cesnak príjemne voňať. Do väčšej misy dáme tvaroh, zamiešame do neho ešte teplú zmes masla a cesnaku, prešľaháme s ricottou, hrsťou nasekaných byliniek (majoránka, bazalka, petržlenová vňať) a ochutíme soľou a čerstvo namletým korením.
Rozpálime panvicu, potrieme ju ľahko olejom a pečieme palacinky. Potrieme je náplňou, posypeme zvyšnými bylinkami a podávame.
6 porcií | doba prípravy 40 minút | 1141 kJ / 273 kcal
Zdroj vlákniny, nízky GI, vhodné pre vegetariánov, vhodné pre diabetikov