50 g quinoy
100 g cherry paradajok
50 g červenej cibule
4 ČL olivového oleja
2 ČL balzamikového octu
1 strúčik cesnaku
2 ČL čerstvej bazalky
štipka soli
štipka korenia
Quinou pripravíme podľa návodu na obale.
Cherry paradajky umyjeme a nakrájame na polovice. Červenú cibuľu olúpeme a nakrájame na plátky. Pripravenú zeleninu opečieme na rozpálenej panvici na olivovom oleji.
Pripravíme si zálievku z olivového oleja, balzamikového octu a prelisovaného cesnaku. Bazalku nakrájame na jemno.
Uvarenú quinou zmiešame s opečenou zeleninou, bazalkou a zálievkou. Na záver dochutíme soľou a korením.
Pre efekt môžeme ozdobiť bazalkou.
1 porcia | doba prípravy 30 minút | 1369 kJ / 327 kcal
Vhodné pre vegetariánov, pre vegánov, zdroj vlákniny