250 g celozrnného kuskusu
50 g masla alebo olivového oleja
50 g hrozienok, prepláchnutých vriacou vodou aby sme sa zbavili síry
400 ml zeleninového bujónu bez glutamanu
1 - 2 dlhé červené chilli papričky, nadrobno nakrájané
2 lyžičky mletej rasce
1 lyžička sladkej papriky
hrsť nadrobno nasekaného koriandru
hrsť nadrobno nasekanej mäty
šťava z dvoch limetiek
V hrnci rozpustite polovicu masla, vložte hrozienka, kuskus, osoľte, zalejte vývarom, prikryte pokrievkou a nechajte 10 minút stáť.
Medzitým si v panvici rozohrejte zvyšok masla a pridajte doň papriku a rascu. Za stáleho miešania zahrievajte 2 - 3 minúty, kým nezačne korenie voňať a uvidíte zmenu farby. Pridajte posekané chilli papričky, krátko orestujte a zmiešajte s kuskusom.
Kuskus je pšeničného pôvodu, obsahuje teda lepok. Hodí sa ako príloha mäsitých aj zeleninových pokrmov.
Pri redukčnej diéte ho zaraďujte skôr na obed ako na večeru.
6 porcií | doba prípravy 15 minút | 980 kJ / 234 kcal