20 g slaniny
1 slepačie vajce veľkosti M
50 g varenej alebo sterilizovanej fazule adzuki
50 g avokáda
50 g cottage syra
50 g listového šalátu
10 ml tekvicového oleja
soľ
korenie
Slaninu opečieme na panvici. V hrnci privedieme do varu vodu, vytvoríme vír a rozklepneme doň čerstvé vajce. Necháme v hrnci 2–4 minúty, potom vyberieme a máme hotové stratené vajce. Fazuľu zlejeme a prepláchneme vodou. Avokádo rozpolíme, vyberieme kôstku a nakrájame na plátky. Všetky ingrediencie vrátane syra uložíme na tanier. Zvlášť dáme do misky umytý, nakrájaný šalát. Šalát pokvapkáme olejom, vajce ochutíme soľou a korením a podávame.
1 porcia | doba prípravy 10 minút | 1907 kJ / 456 kcal
Vhodné pre: diabetikov, športovcov, nízkosacharidovú stravu, zdroj bielkovín a vlákniny, nízky glykemický index