200 g kozieho syra
2 PL GHI (prepustené maslo)
1 PL kukuričnej strúhanky
2 PL mletých orechov
2 ks červenej cibule
3 PL medu
portské víno
červené víno
vínny ocot
tymian
baby špenát
Na panvici rozohrejeme 2 polievkové lyžice masla a pridáme cibuľu pokrájanú na prúžky. Zalejeme kvalitným červeným vínom. Až cibuľa trochu zmäkne, pridáme 2 polievkové lyžice medu a dobre premiešame, aby nevznikli hrudky. Dochutíme portským vínom a vínnym octom, prípadne soľou a korením. Necháme redukovať zhruba 20 minút.
Medzi tým si pripravíme kozí syr a kôrku. Predhrejeme rúru na 250 ° C. Na panvici rozohrejeme 1 lyžicu masla a necháme dozlatista opiecť strúhanku. Pridáme pomleté oriešky a všetko pokvapkáme jednou lyžicou medu. Počkáme, kým sa med zohreje, vypneme platničku a necháme dôjsť. Kozí syr nakrájame na rovnomerné kolieska. Tymián natrháme a nasekáme nadrobno a posypeme ním povrch syra. Na syr nakladieme tenkú vrstvu strúhanky s orechmi. Dáme sprudka zapiecť do rúry, aby sa vytvorila kôrka, ale aby sa syr neroztekal.
Baby špenát poukladáme na tanier a v prípade potreby dochutíme dresingom, ktorý vytvoríme zmiešaním panenského olivového oleja a limetkovej šťavy. Nakoniec pridáme cibuľku a kozí syr.
4 porcie | doba prípravy 35 minút | 1439 kJ / 344 kcal