110 g tekvice Hokkaido
50 g cukety
35 g ovsených vločiek
1 strúčik cesnaku
1 vajce veľkosti M
1 ČL sušenej majoránky
štipka soli
štipka čierneho korenia
repkový olej
35 g paradajkového pretlaku
30 g mozzarelly
lístky bazalky
Tekvicu Hokkaido umyjeme, zbavíme semienok a nastrúhame nahrubo aj so šupkou. Cuketu tiež umyjeme a nastrúhame najemno vrátane šupky. Takto pripravenú zeleninu zbavíme prebytočnej vody a následne preložíme do misy. Pridáme ovsené vločky, prelisovaný cesnak, vajcia a sušenú majoránku. Pripravenú zmes osolíme, okoreníme a poriadne premiešame, aby sa prepojili všetky zložky.
Rúru predhrejeme na 190 °C a na plech si pripravíme papier na pečenie, ktorý potrieme repkovým olejom. Z pripravenej zmesi začneme na plech dávkovať placky vysoké asi 1 cm. Pečieme približne 25–30 minút, kým placky nezozlatnú.
Hotové placky potrieme paradajkovým pretlakom, ozdobíme mozzarelou a bazalkou.
1 porcia | doba prípravy 35 minút | 1483 kJ / 354 kcal
Vhodné pre vegetariánov, pre celú rodinu, pre športovcov, zdroj bielkovín, zdroj vlákniny