150 g mrkvy
100 g červenej repy
2 PL olivového oleja
90 g hovädzieho mäsa
2 štipky soli
1 štipka korenia
40 g kyslej smotany
1 strúčik cesnaku
1 ČL pažítky
Mrkvu a repu očistíme, nakrájame na hranolky a pokvapkáme jednou polievkovou lyžicou olivového oleja.
Mäso zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme zvyšným olejom a necháme chvíľku odležať.
Na rozpálený gril si pripravíme alobalové grilovacie tácky alebo grilujeme bez nich, a začneme na ne ukladať pripravené zeleninové hranolky a mäso. Mäso otáčame asi každé tri minúty, aby bolo dostatočne prepečené z oboch strán tak, ako nám to bude vyhovovať. Zeleninu necháme grilovať asi 30 minút a priebežne otáčame.
Mäso so zeleninou podávame s domácim dresingom, ktorý pripravíme z kyslej smotany, prelisovaného cesnaku a nadrobno nakrájanej pažítky.
1 porcia | doba prípravy 50 minút | 2110 kJ / 504 kcal
Vhodné pre celú rodinu, športovcov, zdroj bielkovín, zdroj vlákniny