Grilovaný biftek so zeleninovými hranolkami a dipom

K letným radovánkam neodmysliteľne patrí aj grilovanie, pri ktorom sa často schádza celá rodina či širší okruh priateľov. Na grile sa dá perfektne pripraviť nielen mäso, ale aj zelenina či huby. Príkladom je aj tento chutný recept, ktorý vďaka šťavnatému hovädziemu mäsu poskytne kvalitné bielkoviny a zelenina zase vlákninu, vitamíny a minerálne látky. Všetko skvele ladí s dresingom, ktorý celému pokrmu dodá svieži šmrnc.

Suroviny

150 g mrkvy
100 g červenej repy
2 PL olivového oleja
90 g hovädzieho mäsa
2 štipky soli
1 štipka korenia
40 g kyslej smotany
1 strúčik cesnaku
1 ČL pažítky

1
porcia
obtiažnosť
2110 kJ / porcia

Postup

Mrkvu a repu očistíme, nakrájame na hranolky a pokvapkáme jednou polievkovou lyžicou olivového oleja.

Mäso zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme zvyšným olejom a necháme chvíľku odležať.

Na rozpálený gril si pripravíme alobalové grilovacie tácky alebo grilujeme bez nich, a začneme na ne ukladať pripravené zeleninové hranolky a mäso. Mäso otáčame asi každé tri minúty, aby bolo dostatočne prepečené z oboch strán tak, ako nám to bude vyhovovať. Zeleninu necháme grilovať asi 30 minút a priebežne otáčame.

Mäso so zeleninou podávame s domácim dresingom, ktorý pripravíme z kyslej smotany, prelisovaného cesnaku a nadrobno nakrájanej pažítky.

1 porcia | doba prípravy 50 minút | 2110 kJ / 504 kcal

Vhodné pre celú rodinu, športovcov, zdroj bielkovín, zdroj vlákniny

Tuky
38,0 g
Sacharidy
18,0 g
Bielkoviny
25,0 g
Vláknina
7,8 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Hovädzie karbonátky so zemiakmi, horčicou a cibuľou
4
porcie
obtiažnosť
1646 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Hovädzie mäso na čiernych olivách so zemiakmi varenými v šupke
4
porcie
obtiažnosť
1889 kJ / porcia

Vaše premeny

Dana Krištáková

Tušila som, že, keď zhodím pár kíl môjmu telu sa uľaví.

Ivan Mariňák

Schudol som v kľude a bez hladovania

Kristína Lacinová

Kristínka na naučila ako si pripravovať jedlo, ako sa stravovať a ako čeliť nástrahám v stravovaní