1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 cm zázvoru
1 - 2 čerstvé čili papričky
1 veľký zväzok koriandru
repkový olej
1 lyžička kurkumy
1 lyžička semienok senovky
1 lyžička horčičných semienok
300 g polenej červenej šošovice
400 g konzerva nízkotučného kokosového mlieka
200 g mladého špenátu
nízkotučný biely jogurt
Cibuľu rozmixujeme na jemno spoločne so zázvorom, cesnakom, čili papričkou, stonkami koriandra a štipkou soli a korenia. Do kastróla dáme lyžicu oleja a akonáhle sa trochu zahreje, nasypeme kurkumu, senovku, semienka horčice a dobre premiešame. Pridáme rozmixovanú zeleninu a niekoľko minút smažíme. Potom prisypeme šošovicu, zalejeme 700 ml vriacej vody a kokosovým mliekom. Varíme pod pokrievkou asi 10 minút. Pravidelne premiešavame.
Do hotovej šošovice vmiešame nahrubo posekaný špenát a posypeme lístkami koriandra. Podávame s lyžicou jogurtu.
4 porcie | doba prípravy 40 minút | 1649 kJ / 394 kcal