GRILOVANÁ ZELENINA
250 g šampiňónov (10 ks)
100 g čerstvej zelenej špargle (10 ks, môžeme vynechať a počkať na sezónu)
100 g červenej papriky (1 menší kus)
100 g žltej papriky (1 menší kus)
250 g cherry paradajok
50 g červenej cibule (1 ks)
ŠALÁT
1 miska miešaného šalátu (mix šalátov)
Zálievka
cca 20 ml bieleho vínneho octu (2 PL)
cca 20 g horčice (2 PL)
cca 20 g medu (2 PL)
cca 20 g olivového oleja (2 PL)
citrónová šťava z ½ citróna
štipka soli
štipka čierneho korenia
Zeleninu očistíme a pripravíme na gril tak, že papriky nakrájame na väčšie úhľadné kocky, cherry paradajky rozpolíme, cibuľu nakrájame na väčšie plátky alebo osminky, šampiňóny rozkrájame na štvrtiny a špargľu nakrájame na cca 3 rovnako veľké kusy alebo necháme vcelku. Grilujeme na doske alebo na podložke vhodnej pre grilovanie menších kúskov, aby nám neprepadli do ohňa, cca 5 minút z každej strany podľa toho, ako sa nám zdá zelenina prepečená. Nesmie byť príliš tvrdá, ale ani príliš mäkká.
Medzitým si vo väčšej mise pripravíme šalátové listy a v menšej miske zálievku. Zálievku pripravíme zmiešaním octu, horčice, medu, olivového oleja a citrónovej šťavy, podľa chuti ju osolíme a okoreníme. Potom ju nalejeme do misy so šalátom a všetko zľahka a dôkladne premiešame.
Šalát rozdelíme do 4 tanierov alebo misiek, každú porciu doplníme teplou grilovanou zeleninou a ihneď podávame.
TIP: K šalátu môžeme pridať grilované zemiaky v šupke, ktoré šalát doplnia o komplexné sacharidy.
4 porcie | doba prípravy 30 minút | 585 kJ / 140 kcal
Vhodné pre deti, športovcov, diabetikov a vegetariánov, bez lepku, zdroj vlákniny