4 ks pstruhov (200-250g)
250 g šampiňónov
2 ks paradajok
1 ks oranžové papriky
1 ks väčšia cibuľa
1 ks citróna
1 lyžica pažítky
1 lyžica petržlenovej vňate
1 lyžica tymiánu
1/2 lyžice rozmarínu
250 ml suchého bieleho vína
1 lyžica soli
Pstruhy posolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Na olivovom oleji orestujeme cibuľu nakrájanú na kolieska, papriku nakrájanú na prúžky a rozkrájané šampiňóny.
Na orestovanú zmes rozložíme pstruhy. Zalejeme časťou bieleho vína, priklopíme a pečieme v rúre na 200 stupňoch domäkka cca 20 minút.
Počas pečenia prilievame zvyšné víno.
Ku koncu pečenia pridáme sparené, olúpané a na štvrtky nakrájané paradajky, ktorá necháme mierne podusiť.
Na posledných 10 minút pečenia veko odklopíme, aby bola ryba chrumkavá.
4 porcie | doba prípravy 45 minút | 1488 kJ / 356 kcal