1 cuketa
60 g červenej lúpanej šošovice
40 g quinoy
1/2 cibule
strúčik cesnaku
1/2 žltej papriky
1 jarná cibuľka
200 g konzervovaných krájaných paradajok
70 g mozzarelly
5 g olivového oleja
soľ, korenie
pár čerstvých paradajok
Uvarte šošovicu a quinou. Pre výraznejšiu chuť môžete použiť zeleninový vývar.
Cuketu rozrežte pozdĺžne na polovice a pomocou lyžičky vydlabte dužinu. Dužinu nakrájajte na kocky a dajte bokom.
Cibuľu nahrubo nakrájajte a zľahka orestujte na panvici na oleji, po chvíli pridajte nasekaný cesnak, dužinu z cukety, nakrájanú papriku a jarnú cibuľku a všetku zeleninu opekajte, až zmäkne.
Prisypte šošovicu, quinou, prilejte paradajky z konzervy aj so šťavou, všetko premiešajte a celú zmes dôkladne osoľte a okoreňte.
Zmesou naplňte vydlabané cukety a dajte zapiecť na 20-30 minút do rúry predhriatej na 180 stupňov.
Asi 10 minút pred dopečením poklaďte vršok plátkami mozzarelly a plátkami čerstvých paradajok a nechajte zozlatnúť.
2 porcie | doba prípravy 50 minút | 992 kJ / 237 kcal