Zapečené cukety s červenou šošovicou

Suroviny

1 cuketa
60 g červenej lúpanej šošovice
40 g quinoy
1/2 cibule
strúčik cesnaku
1/2 žltej papriky
1 jarná cibuľka
200 g konzervovaných krájaných paradajok
70 g mozzarelly
5 g olivového oleja
soľ, korenie
pár čerstvých paradajok

2
porcie
obtiažnosť
992 kJ / porcia

Postup

Uvarte šošovicu a quinou. Pre výraznejšiu chuť môžete použiť zeleninový vývar.

Cuketu rozrežte pozdĺžne na polovice a pomocou lyžičky vydlabte dužinu. Dužinu nakrájajte na kocky a dajte bokom.
 

Cibuľu nahrubo nakrájajte a zľahka orestujte na panvici na oleji, po chvíli pridajte nasekaný cesnak, dužinu z cukety, nakrájanú papriku a jarnú cibuľku a všetku zeleninu opekajte, až zmäkne.

Prisypte šošovicu, quinou, prilejte paradajky z konzervy aj so šťavou, všetko premiešajte a celú zmes dôkladne osoľte a okoreňte.

Zmesou naplňte vydlabané  cukety a dajte zapiecť na 20-30 minút do rúry predhriatej na 180 stupňov.

Asi 10 minút pred dopečením poklaďte vršok plátkami mozzarelly a plátkami čerstvých paradajok a nechajte zozlatnúť.

2 porcie | doba prípravy 50 minút | 992 kJ / 237 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Slané muffiny s quinoa
15
porcií
obtiažnosť
420 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Baklažánové lasagne
2
porcie
obtiažnosť
1654 kJ / porcia

Vaše premeny

Jana Horváthová

Napriek môjmu ochoreniu štítnej žľazy a užívaniu liekov som schudla 14kg !

Dávid Kutej

Bál som sa, či nejde o ďalšiu diétu v prášku

Dagmar Pflegerová

Ako hovorím známym a príbuzným: jem všetko, ale v inom zložení a iné veľkosti porcií