200 g celozrnných špagiet
1 PL olivového oleja
80 g cibule
100 g mrkvy
200 ml suchého červeného vína
80 g červenej šošovice
200 g sterilizovaných lúpaných paradajok
2 strúčiky cesnaku
1 ČL oregana
2 štipky soli
štipka korenia
60 g parmezánu
200 g rukoly
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
Na panvici rozohrejeme olej a speníme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska a orestujeme. Zalejeme vínom, zamiešame a necháme alkohol odpariť. Následne pridáme šošovicu, sterilizované paradajky, prelisovaný cesnak, oregano, soľ a korenie. Zamiešame a varíme cca 10 minút, kým šošovica zmäkne.
Uvarené špagety zamiešame do pripravenej zmesi. Podávame posypané strúhaným parmezánom a rukolou.
4 porcie | doba prípravy 40 minút | 1545 kJ / 369 kcal
Vhodné pre vegetariánov, zdroj vlákniny, zdroj rastlinných bielkovín