Celozrnné špagety s červenou šošovicou na víne

Ako dostať viac strukovín do svojho jedálnička? Vyskúšajte tento recept s jedinečnou červenou šošovicou, ktorá na rozdiel od ostatných strukovín nenafukuje a je ľahko stráviteľná. Obsahuje veľký podiel vlákniny, ktorá prospieva správnej funkcii čriev. Je tiež dobrým zdrojom železa, zinku či kyseliny listovej.

Suroviny

200 g celozrnných špagiet
1 PL olivového oleja
80 g cibule
100 g mrkvy
200 ml suchého červeného vína
80 g červenej šošovice
200 g sterilizovaných lúpaných paradajok
2 strúčiky cesnaku
1 ČL oregana
2 štipky soli
štipka korenia
60 g parmezánu
200 g rukoly

4
porcie
obtiažnosť
1545 kJ / porcia

Postup

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.

Na panvici rozohrejeme olej a speníme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska a orestujeme. Zalejeme vínom, zamiešame a necháme alkohol odpariť. Následne pridáme šošovicu, sterilizované paradajky, prelisovaný cesnak, oregano, soľ a korenie. Zamiešame a varíme cca 10 minút, kým šošovica zmäkne.

Uvarené špagety zamiešame do pripravenej zmesi. Podávame posypané strúhaným parmezánom a rukolou.

4 porcie | doba prípravy 40 minút | 1545 kJ / 369 kcal

Vhodné pre vegetariánov, zdroj vlákniny, zdroj rastlinných bielkovín

Tuky
9,3 g
Sacharidy
51,5 g
Bielkoviny
17,6 g
Vláknina
8,6 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Zapečená cuketa s kozím syrom a quinoou
2
porcie
obtiažnosť
1843 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Grilovaný kozí syr s orechovou kôrkou a glazovanou cibuľkou
4
porcie
obtiažnosť
1439 kJ / porcia

Vaše premeny

Natalia Raupach

Máme to vo svojich rukách

Martin Méry

Schudol som dve konfekčné veľkosti

Roxana Julieta Cascone

Skúsila som rôzne diéty, pri ktorých som schudla, ale vždy nasledoval jo-jo efekt