150 g morčacích pŕs
200 g zeleru (cca ½ menšej buľvy)
200 g šalátovej uhorky
50 ml 15% kyslej smotany
15 ml olivového oleja (1 ČL na zeler, 1 PL na restovanie mäsa)
2 g soli (štipka)
2 g čierneho korenia (štipka)
2 g čerstvej chilli papričky (štipka)
5 g čerstvej pažítky (1 ČL)
Zeler olúpeme, umyjeme a nakrájame na hranolčeky. Premiešame s olivovým olejom a soľou a pečieme v pekáči v predhriatej rúre na 180 °C cca 20 minút. Hranolky priebežne kontrolujeme.
Mäso umyjeme, osušíme, naklepeme, okoreníme a osolíme a na olivovom oleji opečieme z oboch strán.
Dip pripravíme zmiešaním kyslej smotany, soli, pažítky a chilli papričky.
Mäso podávame s hranolkami, na kolieska nakrájanou šalátovou uhorkou a dipom.
1 porcia | doba prípravy 45 minút | 2006 kJ / 479 kcal
Vhodné pre diabetikov a športovcov, zdroj bielkovín a vlákniny, bez lepku