150 g vareného alebo sterilizovaného cícera
50 g tuniaka vo vlastnej šťave
10 g olivového oleja (1 PL)
15 g čiernych olív (5 ks)
50 g zelenej papriky (½ ks)
100 g paradajky (1-2 ks)
štipka soli
štipka čierneho korenia
½ cibule
5 g cesnaku (1 strúčik)
Cícer uvaríme podľa návodu na sáčku, popr. použijeme konzervovaný.
Na oleji osmažíme cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájanú papriku a chvíľu restujeme. Potom pridáme nakrájanú paradajku a ešte chvíľu restujeme. Nakoniec pridáme tuniaka bez šťavy a olivy nakrájané na kolieska.
Všetko dôkladne premiešame s cícerom a ihneď podávame.
1 porcia | doba prípravy 30 minút | 1810 kJ / 433 kcal
Vhodné pre celú rodinu a športovcov, bez lepku, zdroj bielkovín a vlákniny