600 g morčacích pŕs
600 g zemiakov
100 g jarnej cibuľky
20 g olivového oleja (2 polievkové lyžice)
50 g limetky (1 kus)
2 g soli (štipka)
2 g čierneho korenia (štipka)
2 g sušeného oregana (štipka)
100 g paradajok (2 veľké "mäsité")
vetvička čerstvej bazalky
Zemiaky uvaríme v šupke.
Morčacie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kúsky. Cibuľku necháme celú alebo ju rozpolíme. Striedavo napichujeme na špíz a grilujeme ideálne na lávovom kameni dozlatista zo všetkých strán.
Medzitým si pripravíme marinádu z olivového oleja, šťavy z limetky, soli, korenia, čerstvo nasekanej bazalky a oregana.
Ugrilované špízy potrieme marinádou.
Umyté a osušené paradajky nakrájame na kocky, dáme do misky a zmiešame so zvyškom marinády. Podávame k mäsu spolu so zemiakmi.
4 porcie | doba prípravy 90 minút | 5382 kJ / 1286 kcal
Vhodné pre deti, športovcov a diabetikov, zdroj bielkovín, bez lepku