350 g zemiakov
100 g baby špenátu
1 strúčik cesnaku
50 g kokosového jogurtu
20 g cibule šalotky
štipka soli
štipka čierneho korenia
5 g sézamu
Zemiaky starostlivo umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode domäkka.
Medzitým na panvici minútu opečieme na kocky nakrájanú cibuľku spolu s cesnakom nakrájaným na tenké plátky. Potom pridáme lístky špenátu a ľahko podlejeme vodou, aby sa zmes mohla začať dusiť. Špenát občas premiešame a poprípade ešte podlejeme, aby sa napripálil.
Keď je zmäknutý a výrazne zmenšil svoj objem, pridáme soľ a korenie.
Zemiaky dáme na tanier, rozkrájame ich na menšie kúsky a ozdobíme špenátom.
Pokrm podávame spolu s dipom z jogurtu, ktorý len ľahko osolíme a zmiešame so sezamovými semienkami.
1 porcia, doba prípravy 35 minút, 1569 kJ / 374 kcal
Tuky: 6 g
Sacharidy: 63 g
Bielkoviny: 14 g
Vláknina: 8 g
Vhodné pre celú rodinu a vegetariánov, zdroj vlákniny
1 porcia | doba prípravy 35 minút | 1569 kJ / 375 kcal