100 g špargle
20 g 30% syra
5 g rozpusteného masla (ghí)
štipka soli
Špargľu vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme domäkka. Vyberieme ju, na utierke dobre osušíme a urovnáme do zapekacej misky.
Takto pripravenú špargľu pokvapkáme rozpusteným prepusteným maslom (ghí), posypeme postrúhaným syrom a vložíme pod gril alebo do riadne vyhriatej trúby.
Gratinovanú špargľu so syrom vyberieme z trúby hneď, ako sa syr začne rozpúšťať a podávame.
TIP: Špargľu si môžeme uvariť aj vopred, aby sme jej varením už nezdržovali.
ŠPARGĽA: Špargľa je nízkokalorická zelenina vhodná pre racionálnu, redukčnú diabetickú diétu, známa svojimi diuretickými účinkami. Špargľa je naviac zdrojom prebiotickej vlákniny, ktorá podporuje rast prospešných črevných baktérií a zaisťuje tak aj správne trávenie.
Další recepy Světa zdraví s chřestem
1 porcia | doba prípravy 30 minút | 498 kJ / 119 kcal
Vhodné precelúrodinu, vegetariánova diabetikov, zdroj vlákniny