100 g lososa bez kože
2 PL citrónovej šťavy
1 ČL olivového oleja (extra panenský)
20 g kyslej smotany
100 g čerstvého feniklu
150 g mrkvy
štipka soli
štipka čierneho korenia
30 g ryže (nelúpaná)
Fenikel umyjeme, rozkrojíme a odstránime tvrdý stred. Mrkvu umyjeme a oškriabeme.
Oboje nakrájame na tenké plátky a v osolenej vode spoločne dusíme na miernom plameni asi 10 až 15 minút tak, aby zelenina zostala chrumkavá. Potom vodu zlejeme a do zeleniny zamiešame kyslú smotanu.
Filety z lososa osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a opekáme na oleji asi 4 minúty z každej strany.
Na tanier rozložíme fenikel s mrkvou a na zeleninové lôžko položíme lososa.
Podávame s ryžou uvarenou podľa návodu na obale.
1 porcia | doba prípravy 30 minút | 1975 kJ / 472 kcal
Vhodné pre celú rodinu, športovcov a diabetikov, zdroj bielkovín a vlákniny, nízky glykemický index