Zelená polievka s čedarom

Táto výživná zeleninová polievka je ideálna ako obed alebo večera, ktorá vás prekvapí nielen skvelou chuťou, ale tiež výborne zasýti. Vďaka veľkému množstvu zeleniny dodá telu aj dostatok vitamínov a vlákniny.

Suroviny

30 g masla
1 stredne veľká cibuľa
1 stopkový zeler
1 pór
2 strúčiky cesnaku
1000 ml kuracieho vývaru
500 g brokolice
60 g baby špenátu
150 g čedaru vcelku
štipka soli

4
porcie
obtiažnosť
1443 kJ / porcia

Postup

Najprv si pripravíme zeleninu. Cibuľu nakrájame nahrubo, zeler na tenké plátky a pór na tenké kolieska. Brokolicu rozoberieme na ružičky a nahrubo nasekáme. Cesnak prelisujeme a čedar nastrúhame najemno.

V hrnci rozpustíme maslo a orestujeme na ňom cibuľu, zeler a pór a dusíme, kým všetko nie je mäkké.

Pridáme cesnak a minútu restujeme.

Zalejeme studeným kuracím vývarom a privedieme k varu.

Pridáme brokolicu a necháme ju povariť cca 8 minút, kým nie je mäkká.

Do zmesi vložíme ešte špenát a varíme ďalšiu minútu.

Stiahneme z plameňa, vmiešame syr a všetko rozmixujeme dohladka.

Podľa potreby dochutíme soľou a môžeme podávať.

TIP: Ak chcete mať túto polievku úplne vegetariánsku, vymeňte mäsový vývar za zeleninový alebo len za vodu.

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 1443 kJ / 345 kcal

zdroj vlákniny

Tuky
21,0 g
Sacharidy
19,0 g
Bielkoviny
19,0 g
Vláknina
8,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Polievky
Veľkonočné menu
Bylinková polievka plná antioxidantov
4
porcie
obtiažnosť
813 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Polievky
Cícerová polievka
6
porcií
obtiažnosť
1262 kJ / porcia

Vaše premeny

Jana Horváthová

Napriek môjmu ochoreniu štítnej žľazy a užívaniu liekov som schudla 14kg !

Vladimír Kohút

Cítim sa lepšie, vyzerám lepšie a som spokojný!

Dagmar Pflegerová

Ako hovorím známym a príbuzným: jem všetko, ale v inom zložení a iné veľkosti porcií