Bylinková polievka plná antioxidantov

Na tejto polievke je skvelé hlavne to, že môžete použiť, čo máte práve doma alebo zoženiete v obchode. Polievka pritom bude stále chutiť výborne a vždy trochu inak. Bylinková polievka nám dodá energiu nielen svojím zložením, ale aj krásnou farbou.

Suroviny

4 hrste zelených byliniek (špenát, žihľava, jarná cibuľka, medvedí cesnak,...)
1- 2 lyžice masla
500 ml zeleninového vývaru
250 ml smotany na varenie (12% alebo rastlinná)
250 ml polotučného kravského alebo rastlinného mlieka
2 žĺtky
soľ, korenie
nasekaná petržlenová vňať, pažítka

4
porcie
obtiažnosť
813 kJ / porcia

Postup

Bylinky opláchneme, osušíme v utierke a nasekáme nadrobno. V hrnci rozohrejeme maslo a bylinky na ňom 2 minúty orestujeme. Zalejeme vývarom, 5 minút povaríme a plameň stíšime. V smotane a mlieku rozmiešame 2 žĺtky a za stáleho miešania ich prilejeme do polievky a zľahka prehrejeme. Osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme jemne nasekanú petržlenovú vňať a pažítku.

Špenát síce neobsahuje tak veľké množstvo železa ako sa kedysi uvádzalo, avšak je veľmi bohatý na vitamín A, vitamíny skupiny B a v neposlednom rade aj na vitamín C, čo je významný antioxidant.

4 porcie | doba prípravy 15 minút | 813 kJ / 194 kcal

Vhodné pre celú rodinu.

Tuky
15,0 g
Sacharidy
7,0 g
Bielkoviny
6,0 g
Vláknina
0,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Polievky
Tekvicový krém
4
porcie
obtiažnosť
640 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Polievky
Studená polievka Gazpacho
4
porcie
obtiažnosť
518 kJ / porcia

Vaše premeny

Emilia Múdra

Treba iba chcieť, naučiť sa plánovať a zvyknúť si na „nový život“

Martin Méry

Schudol som dve konfekčné veľkosti

Marta Tonarová

Človek si stále hovorí, že to nie je tak hrozné. Ale keď dôjde na fotky z dovolenky...