Cícerová polievka

Suroviny

500 g cíceru
1 ks zemiaku
2 ks mrkvy
1 stonka zeleru
2 strúčiky cesnaku
1 ks zeleninového bujónu (bio, bez glutamánu)
soľ
majoránka
drvená rasca
bobkový list
trochu smotany na zjemnenie

6
porcií
obtiažnosť
1262 kJ / porcia

Postup


Cícer dáme do nádoby, zalejeme vodou a necháme cez noc napučať.

Druhý deň vylejeme vodu, cícer prepláchneme, dáme do hrnca a zalejeme vodou.

Pridáme rascu, bobkový list a uvaríme do mäkka (cca 1,5 hodiny), po hodine varenia pridáme bujón.

V druhom hrnci uvaríme v osolenej vode zemiak, mrkvu a zeler nakrájané na kocky.

Z uvareného cíceru vyberieme bobkový list, pridáme uvarenú zeleninu a všetko rozmixujeme na hladký krém.

Časť zeleniny a cíceru môžeme nechať nerozmixované na ozdobenie polievky.

Polievku dochutíme soľou, majoránom, cesnakom, zjemníme trochou smotany a na tanieri pokvapkáme olivovým olejom.

6 porcií | doba prípravy 90 minút | 1262 kJ / 302 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Polievky
Tekvicové curry s quinoou
2
porcie
obtiažnosť
1905 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Polievky
Zelená polievka s čedarom
4
porcie
obtiažnosť
1443 kJ / porcia

Vaše premeny

Zdenka Šutáková

Som živým príkladom toho, že chudnúť sa dá aj po päťdesiatke

Jaroslav Koťátko

Mojou motiváciou bola zmena stravovacích návykov

Miluša Doležalová

Zmena nastala pri nástupe do penzie, počas 5 rokov som pribrala 20 kg