Reďkovky s tvarohom a knäckebrotom

Nechajte sa týmto receptom inšpirovať k príprave typickej letnej desiaty, ľahkej večere či druhej večere. Zeleninu môžete obmeniť podľa toho, čo vám práve chutí a rastie na záhradke. Reďkovky sú zdrojom vitamínu C. Za ich štipľavosť môžu silice obsahujúce síru, ktoré podporujú trávenie.

Suroviny

100 g reďkoviek
60 g polotučného tvarohu
50 g bieleho jogurtu (3,5% tuku)
štipka mletej rasce
štipka soli
2 plátky ražného knäckebrotu

1
porcia
obtiažnosť
771 kJ / porcia

Postup

Reďkovky dobre umyjeme a očistíme.

Potom ich nastrúhame najemno, dobre premiešame s tvarohom a jogurtom a ochutíme mletou rascou a soľou.

Nátierku podávame s plátkami knäckebrotu.

1 porcia, doba prípravy 10 minút, 771 kJ / 184 kcal
Tuky: 5 g
Sacharidy: 22 g
Bielkoviny: 11 g
Vláknina: 5 g
Vhodné pre vegetariánov, zdroj bielkovín a vlákniny, nízky glykemický index

 

 

1 porcia | doba prípravy 10 minút | 771 kJ / 184 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Nátierky
Rybičková nátierka so sójovými bôbmi a sezamovými semienkami
1
porcia
obtiažnosť
1200 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Nátierky
Fazuľová nátierka s cviklou
1
porcia
obtiažnosť
1195 kJ / porcia

Vaše premeny

Alena Nováková

Dnes už viem, že NIKTO za Vás NIKDY nebude chudnúť

Jaroslav Vondrák

Aj napriek zdravotným problémom mám 41 kg dole

Katarína Švajdová

Opäť sa cítim dobre