Tekvicová pomazánka s chia semienkami a píniami

Suroviny

250 g tekvice hokaido
40 g píniových semienok
20 g chia semienok
morská soľ
biele korenie
olivový olej
petržlenová vňať

4
porcie
obtiažnosť
498 kJ / porcia

Postup

Tekvicu hokaido nemusíte šúpať, stačí očistiť ju kefkou. Odstráňte časť dužiny obsahujúcu semienka, nakrájajte tekvicu na polmesiačiky, ľahko osoľte a zmiešajte s trochou oleja. Dajte na papier na pečenie a pečte cca 40 minút na 180 stupňov.

Píniové semienka krátko opražte na sucho na panvici.

Vychladnutú tekvicu rozmixujte do jemna, pridajte zvyšné suroviny a dôkladne premiešajte.
 

4 porcie | doba prípravy 35 minút | 498 kJ / 119 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Nátierky
Mrkvová pomazánka s tofu
obtiažnosť
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Nátierky
Brokolicová pomazánka
obtiažnosť

Vaše premeny

Mária Žembová

Cítim sa zdravšia, sebavedomejšia a hlavne spokojnejšia

Roman Maljacek

Som spokojný sám so sebou, cítim sa oveľa lepšie

Petra Wojnarová

Najväčšiu radosť mám z toho, že som sa pre svojho manžela stala znova atraktívnou, a aj keď ma nikdy v chudnutí nepodporil, teraz len chodí a chváli ma, čo som dokázala.