RYBA:
4 filety pstruha lososovitého
soľ
korenie
2 lyžice masla
rozmarín
PYRÉ:
500 g zeleru
nové korenie
soľ
2 PL masla
Zeler očistíme a nakrájame na stredne veľké kocky. V hlbšom kastróle ho orestujeme na rozohriatom masle. Zalejeme vodou tak, aby kocky boli ľahko pod vodou a pridáme pár guľôčok nového korenia. Varíme pod pokrievkou, kým zeler nezmäkne. Vyberieme guličky a zeler rozmixujeme tyčovým mixérom. Rozpálime maslo na panvici a pridáme nasekaný rozmarín. Na panvicu položíme pstruha kožou nadol. Zhruba po troch minútach, až pôjde koža ľahko odlepiť, rybu otočíme a ešte chvíľu opekáme. Hotového pstruha osolíme, okoreníme, prelejeme rozpusteným maslom a servírujeme so zelerovým pyré.
* Lososovitý pstruh - druh pstruha. Pstruh sa vyskytuje v celej Európe. Pstruh lososovitý žije výhradne v moriach. Väčšina týchto rýb na našom trhu pochádza zo Škandinávie.
Rybie mäso je ľahko stráviteľné a obsahuje kvalitné bielkoviny, preto sa vždy hodí ako ľahká večera pri redukčnej diéte aj pri racionálnom jedálničku.
4 porcie | doba prípravy 30 minút | 941 kJ / 225 kcal