200 g mrazených kreviet
3 ks chilli papričiek
4 strúčiky cesnaku
2 ČL olivového oleja
2 ČL citrónovej šťavy
štipka soli
Krevety rozmrazíme, osušíme, strúčiky cesnaku rozpolíme.
Na rozpálenom oleji krevety orestujeme asi 3 minúty, krevety sčervenajú a voda sa odparí.
Pridáme cesnak a papričky podľa požadovanej sily a chuti.
Opečieme asi 1 minútu, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a hneď podávame.
TIP: Pokiaľ ku krevetám pridáte vhodnú prílohu - grilovanú zeleninu, kvalitné kváskové pečivo alebo celozrnný kuskus, vykúzlite chutné a vyvážené hlavné jedlo vhodné nielen pre druhú večeru.
2 porcie | doba prípravy 15 minút | 627 kJ / 150 kcal
Zdroj bielkovín, nízky glykemický index