4 guľaté cukety (môžete použiť malé klasické)
100 g quinoa (nevarenej)
1 stredná cibuľa
2 strúčiky cesnaku
110 g mäkkého kozieho syra
150 g čerstvého špenátu
1 lyžica ghí
morská soľ
čerstvo mleté čierne korenie
opražené tekvicové semienka
Predhrejte rúru na 170 °C. Uvarte quinou podľa návodu (nezabudnite ju preprať horúcou vodou, aby sa zbavila horkosti).
Cukety umyte, odrežte konce a vydlabte dužinu. Ak používate cukety klasického tvaru, rozrežte ich pozdĺžne na polovicu a taktiež vydlabte dužinu.
Na lyžičke GHI si orestute cibuľku domäkka, pridajte hrubo pokrájaný špenát, cesnak na plátky a hneď odstavte, cesnak musí len zavoňať, akonáhle ho priveľmi opražíte, bude horký.
Zmes posoľte a okoreňte podľa chuti, nadrobte do nej kozí syr, pridajte quinou a dobre premiešajte.
Zmesou naplňte cukety.
Naplnené cukety pečte asi 45 minút, ak pôjde o cukety klasického tvaru, stačí 30 minút, prípadne menej.
Hotové servírujte posypané tekvicovými semienkami, môžete pridať aj štipku čerstvých byliniek.
2 porcie | doba prípravy 50 minút | 1843 kJ / 440 kcal