25 g cibule
70 g varených alebo sterilizovaných fazúľ
180 g rajčín
štipka sladkej mletej papriky
1 ČL chilli papričky
5 ml olivového oleja
70 g kukurice v plechovke
50 g červenej papriky
štipka mletého čierneho korenia
štipka soli
50 g nelúpanej ryže
60 g rukoly
Cibuľu nakrájame na kocky a orestujeme na oleji, krátko podusíme a pridáme jemne nakrájanú čili papričku, mletú papriku, soľ a korenie.
Potom pridáme fazuľu, pokrájané paradajky, papriku, kukuricu a všetko spolu prehrejeme. Paradajky pustia šťavu a vytvoria ľahkú omáčku. Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.
Zeleninové chilli con carne podávame s ryžou a so šalátom z rukoly ochuteným podľa vlastnej chuti.
Vhodné pre vegetariánov, nízky glykemický index, zdroj vlákniny.
1 porcia | doba prípravy 30 minút | 1949 kJ / 466 kcal
1 porcia, doba prípravy 30 minút, 1949 kJ / 464 kcal