150 g divokého lososa bez kože
10 ks veľkých kreviet
150 g ananásu
3 figy
cuketa
paprika
cibuľa červená aj biela
Marináda:
bylinky - rozmarín, tymián, bazalka, citrónová tráva
3 polievkové lyžice olivového oleja
pomaranč
citrón
soľ
korenie
Pripravte si citrusovú marinádu: nasekajte bylinky, pridajte olivový olej, šťavu z 1 citróna a 1 pomaranča.
Rybu nakrájajte na väčšie kúsky a krevety očistite. Osoľte a okoreňte čerstvo mletým korením.
Prelejte marinádou, premiešajte a nechajte naložené v chladničke asi 6 hodín odpočívať.
Tesne pred grilovaním nakrájajte ananás, figy, cuketu, cibuľu a papriku.
Všetky suroviny napichajte na bambusové špajdle a opekajte nad ohňom.
Podávajte s čerstvým zeleninovým šalátom alebo opečenými zemiakmi a štvrtkou citrónu.
2 porcie | doba prípravy 20 minút | 1195 kJ / 286 kcal