BURGER
400 g mletého hovädzieho mäsa
štipka sušenej bazalky
štipka čerstvého tymiánu
60 g šalotky (2 ks)
štipka soli
štipka čierneho korenia
OMÁČKA
40 g stonkového zeleru
20 g cesnaku (4 strúčiky)
štipka oregana
100 ml olivového oleja
45 ml bieleho vínneho octu (3 PL)
K PODÁVANIU
200 g slepačích vajec (4 ks)
300 ražnej bagety (2 ks)
Mleté mäso zmiešame s najemno nakrájanou šalotkou a korením a navlhčenými rukami vytvarujeme karbonátok, ktorý uložíme na pol hodiny do chladničky. Potom ho vložíme na gril a dobre prepečieme. Na grile taktiež opečieme pečivo.
Medzitým si pripravíme omáčku tak, že v kuchynskom robote zmixujeme zeler spolu s ostatnými ingredienciami na omáčku, okrem vínneho octu, ktorý vmiešami až tesne pred koncom.
Do rozpálenej panvice rozklepneme vajcia a asi 4–5 min. smažíme, kým bielok nestuhne. Na tanier naservírujeme karbonátok s volským okom, prelejeme omáčkou a doplníme opečeným pečivom.
4 porcie | doba prípravy 60 minút | 2771 kJ / 662 kcal
Vhodné pre celú rodinu, zdroj vlákniny