55 g divokej ryže
5 ml olivového oleja
20 g červenej cibule
100 g šampiňónov
100 g varenej alebo sterilizovanej červenej fazule
70 g zeleného hrášku
10 g arašidov
soľ
korenie
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.
Medzitým na panvici rozpálime olej a orestujeme na ňom na prúžky nakrájanú cibuľu. Po chvíľke pridáme aj nakrájané šampiňóny, scedenú fazuľu, hrášok a nakoniec arašidy. Restujeme, kým všetko nezmäkne a nechytí trochu farbu. Zmes ešte dochutíme soľou a korením a podávame spolu s uvarenou ryžou.
1 porcia | doba prípravy 20 minút | 2021 kJ / 483 kcal
Vhodné pre: vegetariánov, diabetikov, rastlinnú stravu, nízky glykemický index, zdroj vlákniny