600 g kuracích pŕs (cca 4 prsia)
500 g špargle (čerstvej alebo z konzervy)
20 g masla (1 polievková lyžica)
80 g 30% plátkového syra (4 plátky)
400 g zemiakov
soľ
korenie
bylinky (napr. tymian, bazalka, rozmarín)
Rúru predhrejeme na 200 °C. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a vložíme do maslom vymasteného pekáča. Osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry asi na 15 minút (dôležité je vyberať mäso kvalitné, čerstvé - to spoznáme napr. podľa svetlo ružovej farby a podľa vône - bez zápachu).
Zemiaky poriadne umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode.
Čerstvú špargľu očistíme a necháme asi 5 minút podusiť v pare (konzervovanú už čistiť nemusíme).
Akonáhle je mäso prepečené (skúsime to tak, že ho rozkrojíme), položíme na každý steak plátok syra a ešte krátko zapečieme, kým sa syr neroztečie.
Kurací plátok podávame so špargľou a zemiakmi. Môžeme dochutiť a ozdobiť bylinkami.
4 porcie | doba prípravy 60 minút | 1535 kJ / 367 kcal
Vhodné pre deti, zdroj bielkovín, vhodné pre diabetikov, vhodné pre športovcov, bez lepku