300 g ovsených vločiek
štipka soli
70 g cibule
250 g kyslej kapusty
190 g údeného tempehu
50 g póru
80 g mrkvy
150 g papriky
15 g sezamových semienok
Vločky večer namočíme, ráno nalejeme na sitko a necháme asi 1–2 hodiny vykvapkať. Potom ich poriadne premixujeme, osolíme a pomocou dvoch lyžičiek tvoríme knedličky, ktoré vkladáme do hrnca s vriacou osolenou vodou a varíme, kým samy nevyplávajú.
Na pokrájanej cibuľke orestujeme kyslú, pokrájanú kapustu spoločne s nakrájaným tempehom a zmiešame s uvarenými knedličkami.
Na tanieri posypeme nadrobno nakrájanou zeleninou a semienkami.
4 porcie | doba prípravy 30 minút | 2065 kJ / 494 kcal
Vhodné pre: vegetariánov, zdroj bielkovín a vlákniny