400 g kapra
1 PL citrónovej šťavy
2 štipky soli
30 g špaldovej múky
2 PL masla
1 kg zemiakov
2 PL petržlenovej vňate
400 g paradajok
Očisteného kapra pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, obalíme v špaldovej múke a vložíme do nádoby na pečenie, ktorú si vopred potrieme maslom. Nádobu s kaprom vložíme do rúry rozpálenej na 170 stupňov a kapra necháme zatiahnuť. Následne rybu mierne podlejeme horúcou vodou a necháme dusiť do mäkka zhruba 20–30 minút.
Medzitým uvaríme zemiaky vo vriacej osolenej vode.
Kapra podávame spoločne so zemiakmi ozdobenými petržlenovou vňaťou a paradajkami nakrájanými na mesiačiky.
TIP: Namiesto zemiakov zvoľte na Vianoce ako tradičnú prílohu zemiakový šalát. Tento vianočný má iba 314 kJ / porciu.
4 porcie | doba prípravy 45 minút | 1757 kJ / 420 kcal
Vhodné pre celú rodinu, pre športovcov, zdroj bielkovín a vlákniny