50 g cukety
150 g mrkvy
75 g bravčovej krkovičky bez kosti
1 strúčik cesnaku
20 g cibule
50 g cherry rajčín
10 g rajčinového pretlaku
80 g petržlenu
15 ml olivového oleja
12 g parmezánu
vetvička čerstvej bazalky (alebo ½ ČL sušenej)
štipka soli
štipka čierneho korenia
V hlbokej panvici rozpálime olej a speníme pretlačený strúčik cesnaku a nadrobno nakrájanú cibuľku. Potom pridáme aj na kocky nakrájané mäso a restujeme, kým sa zatiahne. Potom ho osolíme, okoreníme a pridáme pretlak, nakrájané cherry rajčiny a najemno nasekanú bazalku (vetvičku si dáme bokom na ozdobu). Zmes podlejeme trochou vody a necháme pod pokrievkou prebublávať približne 30 minút, kým nie je mäso mäkké.
Medzitým si umyjeme cuketu a oškrabeme mrkvu s petržlenom a pomocou škrabky všetko nastrúhame na rezance. Zeleninové rezance vhodíme do veľkého hrnca s vriacou osolenou vodou a 1-2 minúty povaríme. Potom ich scedíme a preložíme na tanier.
Dáme na ne omáčku s mäsom, posypeme strúhaným parmezánom a ozdobíme bazalkou.
1 porcia | doba prípravy 60 minút | 2026 kJ / 484 kcal
Vhodné pre športovcov, zdroj bielkovín a vlákniny, nízky glykemický index.