120 g kuracích pŕs
5 ml olivového oleja
30 g cibule
55 g ryže arborio
15 g kozieho syra
5 g masla
100 g cukety
vetvička rozmarínu
štipka soli
štipka čierneho korenia
Na panvici rozpálime maslo a opečieme na ňom na kocky nakrájanú cibuľu. Keď začne zlatnúť, pridáme k nej ryžu a rýchlo orestujeme. Potom ryžu osolíme, okoreníme a zalejeme vodou, aby zostala akurát ponorená.
Pridáme na kocky nakrájanú zeleninu a priebežne dolievame vodu, kým nebude ryža mäkká. Potom už len vmiešame syr a môžeme ešte dochutiť.
Medzitým, čo sa varí rizoto, si v panvici rozpálime olej spolu s vetvičkou rozmarínu a z oboch strán na ňom opečieme umyté a osušené mäso.
Dobre prepečené mäso dochutíme podľa potreby a podávame spolu s rizotom.
TIP: Kuracie mäso môžeme nahradiť morčacím. Morka je vhodnou alternatívou kurčaťa, pretože aj morčacie mäso je ľahko stráviteľné, obsahuje veľké množstvo bielkovín a málo tuku.
1 porcia | doba prípravy 30 minút | 1977 kJ / 473 kcal
Zdroj bielkovín, vhodné pre športovcov