200 g kuracích pŕs
100 g čerstvého listového špenátu
34 g 30 % plátkového Eidamu (2 plátky)
20 ml repkového oleja
270 g sladkých zemiakov (batátov)
100 g mrkvy
100 g hlávkového šalátu
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, pozdĺžne narežeme, naplníme ich špenátom a eidamom a zviažeme špagátom vhodným na pečenie. Sprudka ich opečieme na panvici s olejom a necháme ich dopiecť v rúre na cca 180 stupňov asi 20 minút.
Sladké zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme domäkka. Sladké zemiaky varíme trochu dlhšie ako klasické zemiaky.
Hlávkový šalát umyjeme, necháme odkvapkať a natrháme ho do misky na menšie kúsky. Oškrabanú mrkvu nastrúhame nahrubo a zľahka premiešame s kúskami šalátu.
Kuraciu kapsu nakrájame na plátky a dáme na tanier spoločne so sladkými zemiakmi. Podávame so šalátom.
2 porcie | doba prípravy 60 minút | 1635 kJ / 391 kcal
Vhodné pre deti, zdroj bielkovín, vhodné pre diabetikov, bez lepku, vhodné pre športovcov