Grilované mäso s omáčkou z koreňovej zeleniny a pohánkou

Leto a grilovanie k sebe neodmysliteľne patria. Zahájte tohtoročnú grilovaciu sezónu s naším receptom na šťavnaté hovädzie mäso s omáčkou z koreňovej zeleniny. A skúste k nemu pohánku – bohatú na rutín pre zdravé a pevné cievy.

Suroviny

400 g mrkvy
200 g zeleru
100 g petržlenu
2 polievkové lyžice olivového oleja
70 g cibule
3 ks nového korenia
1 bobkový list
hrsť čerstvého tymianu
soľ
korenie
800 g hovädzieho mäsa (chudá roštenka)
200 g pohánky

4
porcie
obtiažnosť
2339 kJ / porcia

Postup

Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na malé kocky. V hrnci rozpálime olej a opekáme na ňom zeleninu (okrem cibule) asi 10 minút dozlatista. Potom pridáme cibuľu a ešte niekoľko minút opekáme. Prihodíme nové korenie a bobkový list a podlejeme vodou, tak aby bola zelenina zaliata. Uvaríme domäkka. Zlejeme prebytočnú vodu, vyberieme korenie a rozmixujeme zmes do hladkej omáčky. Na záver ju môžeme ešte dochutiť tymianom, soľou a korením.

Mäso nakrájame na plátky široké približne 1 cm. Zaistíme, aby malo izbovú teplotu a bolo suché. Potom ho položíme na rozpálený gril, ale nesolíme. Grilujeme ho 5 minút z oboch strán (medium). Po ugrilovaní mäso osolíme, okoreníme a necháme odležať. Na tanieri prelejeme mäso omáčkou a servírujeme s pohánkou uvarenou podľa návodu.

4 porcie | doba prípravy 50 minút | 2339 kJ / 559 kcal

Vhodné pre: športovcov, zdroj bielkovín a vlákniny

Tuky
16,0 g
Sacharidy
52,0 g
Bielkoviny
48,0 g
Vláknina
13,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Šaláty
Teplý paradajkový šalát
1
porcia
obtiažnosť
1369 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Pečený pstruh so šampiňónmi na bylinkách
4
porcie
obtiažnosť
1488 kJ / porcia

Vaše premeny

Monika Vlčková

Začala som chudnúť sama, ale veľmi mi to nešlo

Marek Varkoček

Žiadne hladovanie, iba zmena stravovacích návykov a skladby jedla

Tatiana Chekushkina

Nutriadapt zmenil môj život!