400 g mrkvy
200 g zeleru
100 g petržlenu
2 polievkové lyžice olivového oleja
70 g cibule
3 ks nového korenia
1 bobkový list
hrsť čerstvého tymianu
soľ
korenie
800 g hovädzieho mäsa (chudá roštenka)
200 g pohánky
Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na malé kocky. V hrnci rozpálime olej a opekáme na ňom zeleninu (okrem cibule) asi 10 minút dozlatista. Potom pridáme cibuľu a ešte niekoľko minút opekáme. Prihodíme nové korenie a bobkový list a podlejeme vodou, tak aby bola zelenina zaliata. Uvaríme domäkka. Zlejeme prebytočnú vodu, vyberieme korenie a rozmixujeme zmes do hladkej omáčky. Na záver ju môžeme ešte dochutiť tymianom, soľou a korením.
Mäso nakrájame na plátky široké približne 1 cm. Zaistíme, aby malo izbovú teplotu a bolo suché. Potom ho položíme na rozpálený gril, ale nesolíme. Grilujeme ho 5 minút z oboch strán (medium). Po ugrilovaní mäso osolíme, okoreníme a necháme odležať. Na tanieri prelejeme mäso omáčkou a servírujeme s pohánkou uvarenou podľa návodu.
4 porcie | doba prípravy 50 minút | 2339 kJ / 559 kcal
Vhodné pre: športovcov, zdroj bielkovín a vlákniny