500 g batátov
480 g sterilizovaného cícera
2 slepačie vajcia veľkosti M
1 čajová lyžička majoránky
1 čajová lyžička kari korenia
soľ
4 polievkové lyžice olivového oleja
70 g cibule
4 strúčiky cesnaku
200 g špaldovej múky celozrnnej
30 g strúhanky
400 g mrkvy
400 g brokolice
Batáty ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme. Po vychladnutí batáty nasypeme do misky, pridáme prepláchnutý cícer a všetko rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme vajcia (časť bielka si dáme bokom na potretie), korenie, na oleji orestovanú cibuľku a prelisovaný cesnak. Zmes dôkladne premiešame s múkou. Z hmoty potom vytvarujeme "bagetku", ktorú dáme na papieri na pečenie alebo olivovým olejom vymastený plech. Potrieme zvyšným bielkom, posypeme strúhankou a zľahka pritlačíme. Sekanú pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C cca 40 minút dozlatista. Medzitým očistíme zeleninu, nakrájame na menšie kúsky a podusíme domäkka. Hotovú sekanú podávame spolu s dusenou zeleninou.
8 porcií | doba prípravy 75 minút | 1466 kJ / 350 kcal
Vhodné pre vegetariánov, nízky glykemický index, zdroj vlákniny