5 menších cukiet
2 vajcia
2 strúčiky cesnaku
soľ
čierne korenie
1 lyžička oregana
hrnček strúhaného parmezánu
paradajková omáčka
mozzarella
čerstvá bazalka
100 g mletých ovsených vločiek
Cukety nastrúháme najemno, ľahko osolíme a necháme 10 minút “vypotiť”. Potom ich prenesieme do čistej utierky alebo väčšieho sita a vytlačíme z nich prebytočnú tekutinu.
Cuketu zmiešame s ovsenými vločkami, vajíčkami, prelisovaným cesnakom, čerstvo mletým čiernym korením, oreganom a parmezánom. Zo zmesi potom na plech vyložený papierom na pečenie potreným trochou oleja vytvoríme placky veľkosti pizze. Všetko rukami poriadne stlačíme. Pri teplote 200°C pečieme asi 20 minút až sa povrch spevní a zozlatne.
Korpusy potrieme paradajkovou omáčkou alebo pretlakom ochuteným soľou, oreganom a prelisovaným cesnakom. Posypeme nastrúhanou mozzarellou a už len na pár minút zapečieme, kým sa syr roztečie a zozlatne. Pridáme čerstvú bazalku, ktorá pizzu krásne prevonia.
4 porcie | doba prípravy 40 minút | 1351 kJ / 323 kcal
Vhodné pre vegetariánov, deti, diabetikov, zdroj vlákniny, nízkyGI